ÚJRATERVEZÉS

 

 

8 alkalmas beszélgetéssorozat, négyszemközt, az iskola területén, 7-12. osztályosoknak.

A tanácsadás során több olyan témáról beszélgetünk, amelyek érdeklik a fiatalokat, vagy legalábbis érinthetik az életüket. Ilyen a deviancia–másság–előítélet–tolerancia, a párválasztás, a szenvedélybetegségek, a konfliktuskezelés. Ezen kívül önismereti feladatokkal foglalkozunk, sok-sok beszélgetéssel. Például mennyire pozitív a fiatal hozzáállása, milyen magabiztos, mennyire pontos, milyen a temperamentuma, a fantáziája, mennyire elégedett, min szeretne javítani, hogyan kezeli a stresszt, milyen vágyai és elképzelései vannak. Az utolsó alkalommal pedig pályaorientációs tesztet töltünk ki, hogy megtudjuk milyen foglalkozások iránt érdeklődik. Az elkészített feladatokat a fiatal a tanácsadás végén megkapja és hazaviheti.

Fontos általam képviselt érték a bizalom, az elfogadás, a megértés, illetve a titoktartás. Amennyiben olyan információ kerül felszínre, amely indokolja a külső professzionális segítő, illetve egyéb szakember bevonását, annak továbbítása a fiatallal való megbeszélés után történhet.

Ez a beszélgetés nem helyettesíti a pszichológiai tanácsadást, terápiát. Nem feladata az elakadások feldolgozása. Ha erre van szükség, pszichológusi segítséget ajánlok. Az önismereti foglalkozás azzal foglalkozik, ami van, a jelenlegi képességekkel, adottságokkal, erősségekkel, gyengeségekkel. Mi az, amin érdemes változtatni.

A részvételhez szülői beleegyezés szükséges.

 

Aki beszélget: Tarr Andrea önismereti tanácsadó

Kapcsolat

Díjazás: megegyezés szerint