ÚJRATERVEZÉS

 

 

Az autogén tréning egy olyan, könnyen és viszonylag gyorsan elsajátítható, a mindennapokban hatékonyan alkalmazható relaxációs technika, ami orvosilag is bizonyítottan eredményes a testi–lelki egyensúly kialakításában és fenntartásában. Kidolgozása J. H. Schultz nevéhez kötődik. Ez a módszer erősíti a test öngyógyító folyamatait. Az autogén tréning mozgósítja erőforrásainkat, saját aktivitásunkat használja fel, ahogyan azt a neve is kifejezi.

A módszer célja, hogy képessé váljunk csökkenteni a mindennapokban jelenlevő stresszkeltő események káros hatásait oly módon, hogy megtanítjuk autonóm idegrendszerünket ellazítani. Ez a módszer a „passzív koncentráció” fogalmára épül: vagyis azáltal próbáljuk meg elérni az ellazulás során megfogalmazott célunkat, hogy nem dolgozunk rajta aktívan, hanem hagyjuk, hogy megtörténjen. Ez a „passzív befogadás” csak látszólag egyszerű, hiszen gyermekkorunktól megtanultuk, hogy hatalmas energiákat mozgósítsunk annak érdekében, hogy minél jobban teljesítsünk életünk különböző területein. Azonban azt, hogy hogyan tudunk ellazulni, mi az amire a testünknek és a lelkünknek szüksége van ahhoz, hogy egészségesek legyünk, gyakran nem tudjuk. A csoport abban is segítséget ad, hogy az ellazulás, a belső figyelem fejlesztésének segítségével a résztvevők újra képesek legyenek tudatosítani szükségleteiket, és ha szükséges, változtassanak gondolkodás- és viselkedés módjukon a teljesebb egészség elérése érdekében.

A módszer bizonyítottan hatékonyan alkalmazható szorongás oldására, pánikállapotok kezelésére, krónikus és/vagy visszatérő fájdalmak csillapítására, alvászavar rendezésére, az általános közérzet javítására.

Az autogén tréning beépítése a mindennapokba minőségi változást hozhat az életünkbe. Ha kitartó, szeretne tenni testi–lelki egészségéért, és napi szinten szeretné megajándékozni magát a nyugalom és a kiegyensúlyozottság érzésével, várjuk jelentkezését!

A felvételt a csoportba egy, a vezetőkkel folytatott rövid motivációs beszélgetés előzi meg.

 

Időtartama: 12 hét, heti 1 alkalom, alkalmanként 1,5 óra

Helyszín: Budapest

A csoport maximális létszáma: 10 fő

Csoportvezetők: Tarr Andrea önismereti tanácsadó + meghívott pszichológus szakember

Kapcsolat

A tréning díja: 24000 Ft/fő